www.tara-apartmani.com

Jezik...

O TARI

          Naselje  Šljivovica locirano je na putu Kaluđerske Bare - Mitrovac i nastanjena je uglavnom seoskim domaćinstvima i korisnicima vikendica na ovom prostoru. Šljivovica je od Bajine Bašte udaljena 21 km a od Kaluđerskih Bara 5 km.

 

Na široj teritoriji Šljivovice nalazi se i prirodni rezervat - stanište Pančićeve omorike, kao i rezervat mešovite šume jele, smrče i bukve. Turistički centar Šljivovica je za sada nedovoljno iskorišćen i prema autorima Urbanističkog plana za ovo područje treba da ima pretežno rekreativno sportski karakter sa smeštajnim kapacitetima za turizam svih vidova (hotelski, odmarališni, vikend).

 

Prirodne  vrednosti  i atraktivnost  prirodnog predela:  specifična   morfologija Šljivovice: bogatstvo različitih pejzaža,  biljnih vrsta,  prisustvo lekovitog bilja, izvora i vodotoka, pećina, kao i neposredna blizina značajnih turističkih lokacija.

 

Informativno-edukativni centar u Račanskoj Šljivovici nastao je rekonstrukcijom napuštene lugarnice. Namena ovog objekta je višestruka. U njoj se održavaju letnji i zimski kampovi za mlade rendžere, gde učenici osnovnih škola iz Srbije u desetak smena od po sedam dana imaju priliku da prošire znanje iz ekologije, geografije, biologije, zaštite životne sredine i da mnogo više saznaju o ovom, ali i drugim Nacionalnim parkovima u Srbiji. Ovaj objekat je namenjen i novinarima koji dođu da pišu o NP "Tara". Centar u slobodnim terminima prima i manje grupe turista, čije su namere da tu provedu nekoliko dana.

 

Tara-Zaovinsko jezero

ŠLJIVOVICA

Sljivovica
Sljivovica

O TARI