www.tara-apartmani.com

Jezik...

MITROVAC - SMEŠTAJ

O TARI

          Mitrovac je jedan od turističkih centara u Nacionalnom parku a lociran je na 56 km severozapadno od Užica i 190 km od Beograda. Sa nadmorskom visinom od 1082 - 1085 m Mitrovac karakterišu hladne zime sa neznatnim kolebanjem temperature i jesen koja je toplija od proleća. Sa 100 dana pod snegom i prosečnom debljinom pokrivača od 1 metar, 47 letnjih dana sa prosečnom dnevnom tempereturom od 16,6 stepeni Celzijusovih i srednjom godišnjom temperaturom od 7,5 stepeni Celzijusovih, klimatski uslovi su kontinentalno - planinski i posebno su pogodni za oporavak i lečenje bronhijalne astme, hroničnog bronhitisa, astenije, anemije i drugih bolesti.

 

Dečje odmaralište na Mitrovcu je kompleks izgrađen 1979. godine u tipično planinskom stilu. Centralni objekat sa šest paviljona raspolaže sa ukupno 600 mesta. Svaki paviljon raspolaže sa 98 mesta u višekrevetnim sobama sa 6 - 10 ležajeva, dok je na svakoj etaži obezbeđena zasebna soba za smeštaj pratilaca dece - vaspitača. Raspolaže sportskim terenima, ski liftovima, zatvorenim bazenom, pionirskim klubom, bibliotekom... Organizuje zimovanja, letovanja, školu u prirodi, klimatsko lečenje, pripreme sportista, vikend izlete, logorovanja i dr. Odmaralište radi tokom cele godine.

 

Na Mitrovac se stiže krivudavim putem od Perućca, penjući se sa oko 200 na 1080 m n. v. Povoljni klimatski uslovi i veliki broj sunčanih dana pružaju izvanredne uslove za odmor, rekreaciju i oporavak, naročito za plućne bolesnike. Na samom Mitrovcu nalazi se lovački dom, pošta, prodavnica i objekti Centra za dečje letovalište i oporavilište iz Beograda. U blizini lovačkog doma na Mitrovcu, kroz guste četinarske šume stiže se u rezervat prirode “Crveni potok”, na “tepih livadu”. Na udaljenosti od 5 km od Mitrovca nalazi se vidikovac Banjska stena koji je opremljen klupama i ogradom, sa koga se pruža široki vidik na strme padine Tare, jezero Perućac i veliki kanjon Drine.

 

Mitrovac-Vidikovac Banjska stena

MITROVC

Centar decjih letovalista-Mitrovac
Mitrovac-tepih livada

......Vikend naselje Krnja Jela.....

........Restoran "Kačara".......

........Informativni centar.......

Mitrovac-Krnja Jela
Mitrovac-Restoran Kacara
Mitrovac-Info-centar

Centar dečjih letovališta

Tepih livada