www.tara-apartmani.com

Jezik...

K. BARE- SMEŠTAJ

O TARI

Kaludjerske Bare

KALUĐERSKE BARE

          Kaluđerske Bare, centar Tare, visinska oaza zdravlja, kreativnog rada, događanja, sportsko-rekreativnih aktivnosti i samog življenja na planini, mesto okupljanja ljubitelja zdravog življenja i aktivnosti u prirodi.

 

Područje Kaluđerskih Bara obuhvata plato Tare koji leži na oko nešto više od 1000 m nadmorske visine, sa očuvanom prirodom u kojoj je izražena lepota pejzaža, etnografske vrednosti i potencijali za organizovanje sportsko-rekreativnih aktivnosti. Ovaj deo Tare predstavlja turističko rekreativnu-celinu koja obuhvata smeštajne kapacitete sa pratećim sadržajima kao i veliki broj površina namenjenih za sport i rekreaciju. Na Kaluđerskim Barama se nalazi „sve što Tara ima“, drugačije rečeno Kaluđerske Bare su Tara u malom. Subplaninske klimatske karakteristike sa toplim letima, bez većih vrućina i hladnim zimama, ali bez izrazitijih mrazeva odlikuju Kaluđerske Bare. Veliko prostranstvo zauzimaju šume sastavljene uglavnom od četinara i nešto malo lišćara. Šumske pejzaže smenjuju prostrani pašnjaci i livade koji su u letnjem periodu prepuni cveća različitih boja i opojnog mirisa. Pejzažne atrakcije dosežu do prelepih panorama sa veličanstvenim pogledima ka impresivnim prirodnim lepotama. Ovaj predeo je bogat i egzotičnim i raznolikim životinjskim svetom.

 

Na Kaluđerskim Barama se nalazi i veći deo tarskih smeštajnih kapaciteta. Gostima se se nude raznovrsne usluge hotelskog smeštaja, zatim smeštaja u manjim vilama, pansionima, kao i raznovrstan privatni smeštaj sa svim pratećim sadržajima. Otvoreni sportski tereni, šetno-biciklističke staze, obilje prirode, kvalitetni restorani, urođeno gostoprimstvo ljudi, sve to će učiniti da Taru doživite na najlepši mogući način. Ovde je i raskrsnica puteva prema Bajinoj Bašti, Mitrovcu, Kremnima, Mokroj Gori ...

 

Ako vodite zdrav i aktivan život, ako želite aktivan odmor u prirodi Kaluđerske Bare su pravo mesto za Vas. 

 

Položaj

Ergela konja

...........Hotel Omorika..........

Kaludjerske Bare-karta
Kaludjerske Bare-ergela konja

...........Hotel Beli Bor..........

...........Hotel Javor..........

Hotel Omorika
Hotel Beli Bor
Hotel Javor

O TARI